Carmen Ketelaar

Op 5 november 1994 ben ik geboren op ’t Harde, in de gemeente Elburg in Gelderland. Ik ben opgegroeid samen met mijn paps, mams en mijn 2 zussen. Hier heb ik 23 jaar gewoond en ben ik mijn carrière als sportcoach begonnen.

Tegenwoordig woon ik in Apeldoorn en ben ik inmiddels ruim 9 jaar werkzaam in de sport, waarvan 4 jaar als Personal Trainster en Coach.

Ik ben een no-nonsense coach. Mijn programma’s stel ik op aan de hand van de wetenschap, met uiteraard persoonlijke wensen en voorkeuren in acht genomen.

Opleiding

In 2016 heb ik mijn eerste diploma’s gehaald op het gebied van Voeding & Fitness – BGN Gewichtsconsulente en FitVak A. Daar bovenop heb ik nog een aantal aanvullende cursussen gedaan, waaronder Sport & Voeding en Gedragsverandering & Obesitas.

In 2019 ben ik mij meer gaan specificeren en heb ik me verder verdiept in feiten & data.  Daarvoor heb ik de Menno Henselmans PT cursus afgerond, waardoor ik mij nu “Menno Henselmans Personal Trainer” mag noemen. In april 2022 heb ik mijn EREPS 4 certificaat behaald via Milo Education.

Naast bovenstaande diploma’s heb ik veel zelfstudies gedaan en bovenal zelf al acht jaar actief in de krachtsport. Ook heb ik drie jaar ervaring in de bodybuilding en wedstrijdwereld. Ik heb zelf veel kennis opgedaan over het vrouwelijk lichaam, de cyclus en hoe voeding en training positief effect kunnen hebben op de vruchtbaarheid en stabiliteit van de vrouw.

 

Carmen als Coach

Door mijn eigen ervaring & opleidingen als coach, kan ik mijzelf wel een no-nonsense coach noemen. Dit betekent dat mijn aanpak en coaching gebaseerd is op de wetenschap, met uiteraard een persoonlijke twist. Geen ‘fitgirl’ oefeningen, geen rare diëten die nergens op slaan – maar flexibiliteit en effectiviteit.

Daarnaast betekent no-nonsense in mijn ogen ook dat alles wat ik doe en zeg op eerlijkheid gebaseerd is. Ik ben eerlijk naar jou, maar dat verwacht ik ook zeker terug. Een coach-cliënt samenwerking werkt niet wanneer slechts één partij haar best doet. We gaan het samen doen!

Transparantie is iets wat ik prettig vind en wat een cliënt ook van mij mag verwachten. Ik leg altijd graag uit waarom ik bepaalde keuzes maak omtrent voeding- en training.  Ik ben ook transparant als het gaat om de uitvoering van de programma’s en mind-set. Soms is dat confronterend, maar de meeste cliënten kunnen dit (uiteindelijk) wel waarderen!

Ik denk met je mee, ik kijk met je mee & ik werk samen met jou.

Mijn missie

Ik weet zelf hoe veel impact krachttraining en een gezonde leefstijl kan hebben op hoe je je kan voelen als vrouw. Je voelt je zelfverzekerder, sexier maar ook zeker fysiek en mentaal krachtiger. Ik wil vrouwen helpen hetzelfde te bereiken. Of je nou vet wilt verliezen, spiermassa wilt aankomen of ooit een podium droom hebt – ik wil het je helpen bereiken.

Daarnaast wil ik mijn cliënten graag wat leren en bij brengen. Meer informatie over waarom je doet wat je doet, hoe je lichaam werkt, hoe je naar jezelf en je lichaam kunt kijken maar uiteraard ook hoe je leert omgaan met bepaalde situaties. Kennis over brengen vind ik leuk en doe ik graag, dus naast het bieden van programma’s hoop ik ook dat mijn trajecten educatief zijn.

Het uiteindelijke doel – zo veel mogelijk vrouwen helpen bij hun doelen. Hoe gevarieerd die doelen ook zijn. Met natuurlijk het uiteindelijke doel – een gezond, happy, gebalanceerd en zelfverzekerd.

Het leven is voor mij geen feestje geweest. Van depressies, naar uithuisplaatsingen, naar een eetprobleem. Vanuit daar getransformeerd naar iemand met balans in voeding en haar leefstijl en later zelfs Bikini Fitness atleet waarbij ik geregeld op het podium sta in de Bikini Fitness & Fit Model klasse.

Vanuit die motivatie gun ik iedereen de verandering in hun leven die ze zoeken. En ik help je er maar wat graag bij!

Carmen als fit model
Carmen Ketelaar - Bikini fit model coaching